“Responsabilitatea noastra este de a fi mai buni, mai uniti unii cu altii si de a proteja si pretui singura casa pe care am avut-o vreodata.” – Carl Sagan

Planeta noastra isi continua existenta de miliarde de ani in casa ei numita Cosmos, fara probleme.

Atunci cand a fost conceputa de acel Cineva care in mod sigur exista si este Atotputernic peste acest Univers nemarginit, i s-a dat o insusire aparte fata de multe din prietenele ei si anume de a SUSTINE VIATA.

Asa am aparut noi, oamenii, cu mult timp dupa multe alte forme de viata.

In mod sigur aceasta Forta Supranaturala, Creator, Dumnezeu cum Il stim aici pe Pamant, a mai creat si alte planete cu acest talent de a sustine viata, dar le-a pus la o distanta foarte mare unele de altele astfel incat interactiunea dintre locuitorii acestora sa nu fie foarte curand posibila.

Stia El ca insasi natura acestor creaturi inteligente presupune dorinta de a avea mai mult, de a cuceri, de a fi stapan.

In acest moment nu avem unde sa plecam, cum sa ne salvam in caz ca aceasta “Casa” pe care am primit-o cu chirie de la Dumnezeu ar pati ceva.

Da, eu asa o vad, ca o casa primita cu chirie pe care suntem datori doar sa o intretinem si sa avem grija de ea, fara nici un alt pret.

Carl Sagan, un cunoscut astronom american spunea in 1994 in cartea sa “Pale Blue Dot”:

“In obscuritatea noastra, in toata aceasta vastitate, nu exista nici un indiciu ca ajutorul va veni din alta parte pentru a ne salva de noi insine.”

Cam asa este. Vorba aceea romaneasca: “Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si in traista”.

Totul depinde de noi, oamenii, fiintele care isi folosesc cea mai mare parte a creierului dintre toate vietuitoarele acestei planete albastre, sa ne asiguram ca specia noastra nu v-a disparea in viitorul apropiat.

Fiind fotograf si avand o anumita inclinatie spre prezentari video, m-am gandit sa va transmit si prin propria mea varianta de montaj, superbul mesaj adresat omenirii de acest pionier al cercetarii Universului care a fost Carl Sagan.

In momentul cand scriu acest articol, pe planeta Pamant, omenirea trece prin momente foarte grele datorita unui virus ucigas numit Coronavirus sau Covid19. Acesta ataca doar organismele umane…

Sper sa trecem cu bine cat mai multi dintre noi de aceasta incercare si sa tragem concluziile cele mai potrivite pentru ca viitorul generatiilor viitoare sa nu mai fie pus in pericol.

Numai impreuna vom reusi !

Daniel Gritu(fotograf)

24.03.2020

#staiacasa #stayhome #restoacasa #quedateencasa #restealamaison #bleibzuhause