fbpx

Cum alegem ?

Cum sa alegi un fotograf nunta foarte bun ?

Cum sa alegi un fotograf nunta foarte bun poate fi o intrebare foarte dificila daca nu ai destule informatii din acest domeniu care sa te ajute sa iei cea mai corecta decizie. Cateodata poti avea chiar prea multe informatii si aici totul depinde de tine in alegerea pe care o vei face.

In urmatoarele randuri sper ca voi veni in ajutorul celor care isi doresc servicii foto de calitate, care iubesc frumosul si care se straduiesc sa vada si dincolo de multimea de mega-oferte si bonusuri existente pe piata de profil.

Fotograf de nunta profesionist,foto nunta,fotograf nunta,poze nunta,fotograf profesionist nunta,fotografii profesionale nunta,poze profesionale nunta,fotograf nunta bucuresti,fotograf nunta ploiesti,fotograf nunta brasov,fotograf nunta romania,wedding photographer romania,nunta bucuresti, nunta ploiesti, fotograf de nunta foarte bun

Fotograf de nunta foarte bun

Ca persoana in cauza, am sa incerc sa raman obiectiv, sa ma pun in locul vostru si sa va impartasesc cate ceva din ceea ce presupun ca nu stiti sau la care inca nu v-ati gandit.

In primul rand eu cred ca in alegerea fotografului de nunta cel mai important este omul din spatele camerei foto.

Inca de la prima intalnire dintre voi si fotograful caruia doriti sa-i incredintati onoranta sarcina de a va imortaliza momente unice si irepetabile din viata voastra, ar trebui sa se creeze o chimie, o legatura clara si lipsita de inhibitii.

Nu uitati ca acest om este cel in fata caruia veti arata mult mai mult decat prietenilor vostrii, este omul fata de care nu ar trebui sa aveti rezerve, sa va deschideti, sa fiti tandrii, sa va aratati dragostea unul fata de celalalt(ma refer la cei doi miri aici) asa cum o faceti in mod natural, zi de zi, dar intr-un cadru intim.

Fotograful de nunta pe care vi-l doriti ar trebui sa dea dovada de sinceritate, imaginatie, bun gust, creativitate, toate la un loc cuprinse intr-o personalitate puternica, ambitioasa, cu o atitudine pozitiva si activa.

Aceste lucruri nu le puteti afla dintr-o cerere de oferta pe mail ci in mod clar dintr-o intalnire directa in care sa fiti siguri ca ce ati ales este ce v-ati dorit.

In fotografia de nunta facuta cu simt de raspundere, un fotograf profesionist, pentru ca la acest tip ma refer, trebuie sa ramana concentrat si creativ incepand cu pregatirile mirilor si terminand cu taierea tortului de nunta si aruncarea buchetului de mireasa. Acesta trebuie sa caute tot timpul cele mai bune unghiuri de fotografiere, cea mai buna lumina, cel mai bun background, cele mai bune locatii pentru ca fotografiile finale sa fie de poveste, povestea nuntii.

Tehnica de lucru folosita trebuie sa fie una de top, care sa reziste la o utilizare regulata in regim profesionist astfel incat sa dea siguranta fotografului in toata actiunile sale si sa-l ajute astfel indiferent de conditiile vitrege in care acesta isi desfasoara activitatea sa isi puna in practica ideile, conceptul, etc.

In general, fotograful profesionist de nunta poate lucra si singur. In functie de gradul de complexitate al evenimentului, acesta poate sa fie insotit si de un asistent care sa il ajute cu deplasarea si montarea-demontarea echipamentului intre locatii, cu iluminarea subiectilor, etc. La evenimentele foarte mari este necesara colaborarea si cu un al doilea fotograf si eventual al doilea asistent pentru a avea garantia ca toate momentele importante au fost documentate.

Pe langa cunostinte solide de arta fotografica si tipuri de fotografie, un fotograf de nunta profesionist, trebuie sa aiba si experienta in domeniu evenimentelor de tip nunta si automat si un portofoliu relevant, care de cele mai multe ori se probeaza in fata clientilor printr-o intalnire directa in care se vor prezenta cateva galerii cu nunti complete (cununie civila-pregatiri-ceremonie religioasa-sedinta foto-petrecere restaurant) fotografiate de acesta, care sa contina imagini la rezolutie maxima si nu ca cele de pe internet care se pot insusi foarte usor de catre oricine prin optiunea “click dreapta-save as”.

Din aceste galerii cu fotografii va puteti da seama foarte usor daca acel fotograf este constant in calitatea pe care o ofera serviciilor foto pe tot parcursul evenimentului si nu numai in momentele cheie cum ar fi sedintele foto din care se pot extrage cateva fotografii pentru portofoliu.

Eu nu cred ca cei care tin la amintirile lor isi doresc un fotograf care sa le faca mii de cadre digitale din care sa aleaga doua, trei mai artistice si acelea reusite pur si simplu din cauza norocului si nu a stiintei de a face asta atunci cand ti-ai propus.

Automat la prima intalnire cu un fotograf de nunta veti putea discuta pe larg despre pachetele de servicii pe acesta vi le ofera astfel incat sa intelegeti perfect ce anume veti primi in final.

Sa nu uitam si de albumele foto care privite si rasfoite la fata locului si nu pe internet va vor da o alta dimensiune a calitatii acestora si va vor face sa sa simtiti si sa intelegeti altfel fotografia pe care vi-o propune fotograful profesionist la nunta voastra. 

Un adevarat profesionist incheie cu viitorul client un contract de servicii foto in care se vor arata termenii si conditiile viitoarei colaborari cum ar fi numele fotografului care va documenta evenimentul(in mod normal ar trebui sa fie acelasi cu care ati si discutat aceste aspecte), data si locatiile evenimentului, modul de lucru, pachetul de servicii si pretul acestora, termenele de predare, etc.

Fotograful de nunta profesionist este un artist, el lucreaza atat pentru contravaloarea in bani a serviciilor sale dar si pentru portofoliul personal. La fiecare eveniment el incearca sa obtina imagini din ce in ce mai bune cu care ar putea sa castige premii la diferite concursuri de fotografie interne si internationale.

Cam acesta este in viziunea mea profilul fotografului profesionist cu care se poate merge la sigur in fotografia de nunta.

Tot ce am scris aici este valabil in general pentru orice fotograf profesionist de eveniment, indiferent de tipul de fotografie abordata si aici ma refer si la fotograf de botez, fotograf de evenimente corporate, etc.

Ca o concluzie finala, sfatul meu este sa incepeti cel putin cu 6-8 luni inainte de eveniment cautarile pentru angajarea unui fotograf profesionist la nunta voastra, asta pentru a avea timp sa studiati portofoliul online al fiecaruia pe baza caruia veti face o prima selectie, dupa care le veti cere o intalnire care in mod normal ar trebui sa fie decisiva pentru adoptarea unei decizii finale.

Daca ati gasit raspuns la intrebarea ” Cum sa alegi un fotograf foarte bun la nunta ta ? ” si considerati ca eu m-as putea incadra in cele enumerate mai sus, va rog sa-mi acordati sansa sa va demonstrez acest lucru, completand formularul de la rubrica CONTACT, sau sunand la numarul de mobil +4 0742 465 213 .

Call Now Button