Casatorie pe mare

==> Andreia si Ciprian <==

Cununie civila in apele internationale | Yaht Santa Monica

Ce poate fii mai romantic si inedit decat o casatorie pe mare in apele internationale, purtati de valuri si de vant la bordul unei ambarcatiuni cu vele si cununati civil de catre un capitan de vas ?

Multi poate vor spune ca multe altele. Poate ca asa este, dar privind din punctul de vedere al celor doi indragostiti care vor sa-si uneasca destinele intr-un mod original si nu “pe banda” la casa casatoriilor, in mod sigur este o alegere perfecta.

Ideea este ca moda casatoriilor pe mare este abia la inceput, deci inca mai puteti fii originali. Nu prea stiu multi de aceasta posibilitate, chiar si eu am ramas placut surprins cand am fost anuntat de locul de desfasurare a cununiei civile.

Nu trebuie decat sa iti placa marea, sa treci de cateva formalitati administrative si sa suporti cateva costuri care nu se ridica la o suma mai mare decat ai invita la un restaurant un grup de prieteni dupa ceremonia unei cununiei civile in oras. Bineinteles ca prietenii care vor avea norocul sa va fie alaturi vor trebui alesi pe spranceana, pentru ca locurile sunt destul de limitate.

Ce mi se pare foarte tare este ca pe actul oficial va fi trecut ca loc unde v-ati casatorit, acolo in largul marii, latitudinea si longitudinea, care vor fi unice, doar ale voastre.

Andreia si Ciprian au ales sa colaboreze in proiectul Casatorie pe mare cu cei de la @blackseaskippersclub care ne-au pus la dispozitie vasul Santa Monica(un Oceanis 38) si pe domnul capitan Ovidiu Drugan @ovidiudruganyachtmasterchef, un tip tare de treaba si foarte sociabil, pasionat de navigatie pe mare si gatit cum se autocaracterizeaza pe pagina lui de facebook.

Plecarea s-a facut in jurul orei 17.00 din portul Life-Harbour / Limanu-Mangalia, cel mai mare port de yaht-uri din sud-vestul Marii Negre, dupa spusele capitanului. Am ales aceasta ora impreuna cu mirii pentru a prinde apusul de soare pe mare.

Vremea a tinut cu noi, fiindca inainte cu o zi fusese furtuna pe mare, iar la ora calatoriei cerul era senin si temperatura din aer perfecta pentru orice.

Ineditul acestei calatorii pusese stapanire pe toata lumea prezenta la bord, care savura din plin senzatia care ti-o da navigarea pe apa, dar si Sangria preparata destul de bine de baietii aflati punte.

Inainte de iesirea pe mare, am acostat in portul turistic Mangalia pentru indeplinirea formalitatilor vamale si administrative, prilej cu care am incins rapid o sedinta foto pe pontoanele si danele portuare din zona.

Pentru un fotograf care este si turist pe deasupra, este foarte complicat sa ramana obiectiv si sa nu-l “fure peisajul”, sa zic asa. Am incercat sa simt si eu frumusetea acestei calatorii dar sa realizez si imagini de neuitat care sa spuna povestea acelei zile.

Familiarizati putin cu yaht-ul dupa o scurta plimbare pe apele line ale portului, a venit si vremea iesirii in larg.

Soarele era foarte jos, indreptandu-se cu pasi repezi spre momentul apusului, iar lumina era superba.

De jur imprejur eram inconjurati de apa si odata cu deschiderea velei de la prova, senzatiile de neuitat au atins cote maxime.

Pentru unii cu rau de mare primele momente nu au fost chiar foarte bine primite, dar pe parcurs si-au revenit, bucurandu-se din plin de frumusetea calatoriei.

Si pentru mine a fost prima iesire in larg si am fost placut surprins sa constat ca mersul si leganatul pe valuri cu barca este ceva wow, mai ales la prova unde esti doar tu si marea, iar efectul este maxim. 🙂

Deci trecut cu brio de necunoscuta raului de mare, nu a mai ramas decat sa-mi pun imaginatia la contributie, si sa documentez cat se poate de bine ce urma sa se intample in continuare.

Exact inainte ca soarele sa ne spuna la revedere, ducandu-se la culcare mai devreme dupa o patura de nori care se ivise la orizont(urma sa fie furtuna a doua zi 🙂 ), momentul oficial a fost anuntat cu glas tare de capitan, asa ca toata lumea s-a asezat pe pozitie.

Am uitat sa va spun ca pe yaht era internet chiar si la mare distanta de tarm, iar sistemul de sonorizare excelent asa ca muzica perfecta furnizata pana atunci de radio Vanilla(un superb post online de radio grecesc), a fost inlocuita imediat de vocea capitanului care incepuse sa tina speech-ul de rigoare al oficierii casatoriei civile.

Prin sunetul valurilor marii colorata superb de lumina soarelui la apus, s-au auzit raspicat doi de “DA” care au incheiat ceremonia casatoriei civile in aplauzele si uralele martorilor de la bord.

Muzica a mai fost pornita abia pe inserat, cand am revenit in portul Mangalia unde au fost facute din nou alte formalitati administrative si vamale.

In tot acest timp ne-am bucurat de mare si de crepuscul, si bineinteles am facut fotografii.

Noaptea pe yaht, alte senzatii superbe. Ne-am minunat de luminile portului si al balizelor care ghideaza navele, dar cel mai mult de licuricii din apa. Capitanul ne-a spus ca am prins singura saptamana din an in care se intampla acest fenomen creat de o anumita specie de meduze care deranjate de prova navei in miscare, incep sa devina fosforescente, luminand extraordinar de frumos in apa, exact ca niste licurici. Bineinteles ca acest fenomen va ramane imortalizat doar pe retina noastra, fiind foarte intuneric pentru senzorul camerei foto.

Ajunsi in portul de la Limanu, am organizat rapid un mini-studio pe terasa Life Harbour la o masuta cu cinci scaune, unde am fotografiat momentul semnarii oficiale a documentului care atesta casatoria civila dintre Andreia si Ciprian.

O experienta pe care in mod sigur am sa o repet ori de cate ori voi mai avea ocazia.

Mai jos stau marturie cateva fotografii din cele multe facute de mine in acea zi minunata.

Enjoy !

casatorie-pe-mare